Branding:
Hoe bekend is uw onderneming?

 

Uw merknaam staat centraal bij alles wat uw onderneming doet. Uw branding strategie hoort daarom één van de meest belangrijke focusgebieden te zijn voor uw onderneming. Toch blijkt uit onderzoek dat maar ongeveer de helft van de ondernemingen zich actief hiermee bezig houdt.

De reputatie van een onderneming binnen de B2B markt, inclusief de visie en waar de onderneming voor staat, is van grote invloed op het (marketing) succes van de onderneming. Een goede merknaam brengt meer interesse in de onderneming, inclusief een betere conversieratio van offertes naar orders en een hogere klanttevredenheid. Een branding strategie moet daarom passen binnen de gehele marketingstrategie van de onderneming.

MyEgo’s definitie voor een merknaam is ” een waargemaakte belofte”. Het moge duidelijk zijn dat er dan wel enige vorm van kennis en inzicht nodig is over het product of de service om een dergelijke belofte te kunnen maken. Deze belofte is het hart van uw merk omdat er een verwachting is geschept dat wanneer je een product of service van dat merk aanschaft je ook bepaalde dingen mag verwachten. Voldoet uw onderneming niet aan de verwachtingen dan zal er hoogstwaarschijnlijk geen vervolgaankoop plaatsvinden. Een sterke merknaam moedigt aan tot loyaliteit voor uw product of service.

Bij het maken van een branding strategie zou u drie onderwerpen moeten overwegen:

Merkbekendheid en gebruik

Het bouwen van bekendheid is het startpunt voor een merk. Mensen moeten immers weten dat een merk bestaat voordat ze het in hun keuze kunnen meenemen. Hiervoor is het belangrijk dat een doelgroep wordt bepaald waar uw onderneming graag zaken mee wil doen. En dat duidelijk wordt gecommuniceerd hoe u zich onderscheid van uw concurrentie op punten die relevant zijn bij een aankoopbeslissing.

 

 

Positionering

Een sterk merk staat ergens voor. Het onderscheid zich op gebieden die echt iets betekenen voor (potentiële) klanten. Het is daarom belangrijk te kijken hoe uw merk en andere merken zich positioneren vanuit het oogpunt van de klant, om vervolgens uit te zoeken hoe u die gewenste positie het beste kunt communiceren richting de klant.

 

 

 

Merk Resultaten

Zoals gezegd: een merk is een waargemaakte belofte. Het is daarom van groot belang om uit te vinden of de verwachtingen die mensen hebben bij uw merk ook worden waargemaakt bij aanschaf van een product of service. Het testen van de effectiviteit ligt in de lijn van klanttevredenheidsonderzoek, waarbij klanten aangeven hoe tevreden ze zijn ten opzichte van de mogelijkheden en voordelen waar zijn naar op zoek waren.

 

 

 

Heeft u uw branding strategie al goed op orde?

Bij MyEgo helpen wij u graag bij het positioneren van uw onderneming of uw merknaam. Hiervoor hoeft u echt geen multinational te zijn. Juist kleinere ondernemingen hebben veel baat bij een goed opgezette branding strategie. De eerste indruk is immers de belangrijkste. Neem vandaag nog contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.