Verkoop Optimalisatie

Hoe uniek zijn uw onderneming, uw product en/of uw service? Laten we eerlijk zijn, het moet altijd heel duidelijk zijn wat u verkoopt. Dit lijkt een open deur maar het is verbazingwekkend om te zien hoe vaak een bedrijf, product of service over komt als een grijze muis. Ze zijn niet te onderscheiden van hun concurrenten, en de toegevoegde waarde voor de klant wordt onvoldoende belicht.

Toegevoegde waarde – het klinkt als de zoveelste marketing term, maar er zit een kern van waarheid in. Klanten schaffen producten of diensten aan die waardevol zijn in hun ogen tegen een prijs die zij reëel vinden voor het voordeel dat het hun brengt. Dit is voor de klant de toegevoegde waarde. Sommige producten of diensten zijn zeer waardevol en klanten betalen er fors voor. En uiteraard geldt het omgekeerde ook: wanneer een product of dienst als weinig waardevol wordt gezien wordt het of niet verkocht of alleen tegen een zeer lage prijs.

Het definiëren en creëren van toegevoegde waarde is daarom zeker belangrijk bij het optimaliseren van de verkoop. En dit is nog belangrijker wanneer u online zaken doet. Wat maakt dat uw bedrijf, product of dienst interessant genoeg is om direct aan te schaffen? Hoe centraal staat uw klant als hij uw website bezoekt? Hoe prettig verloop het aankoopproces en hoe duidelijk is elke stap voor de klant?

By MyEgo helpen wij u graag met het optimaliseren van uw online verkopen en het verbeteren van de klantervaring op uw website. Wacht niet totdat uw omzet verder terugzakt maar onderneem actie om uw omzet te verhogen! Neem vandaag nog contact met ons op om te kijken wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen.